HOMENAJE FIDEM 2007

FIDEM RET HOMENATGE A LA PINTORA MONTSERRAT GUDIOL
(
17 d’abril 2007)

FIDEM (Fundació Internacional de la Dona Emprenedora) ha fet homenatge a una artista universal, reconeguda Internacionalment, la pintora Montserrat Gudiol, cofundadora i membre de FIDEM.

     

L’homenatge –amb la presència de l’artista- va tenir lloc aquest dimarts, 17 d’abril, a les 20:30h. a l’Hotel Ritz en el decurs d’un sopar.

A l’acte es va comptar amb la presència de varies personalitats del món polític i del món de les arts.

Durant l’acte d’homenatge es va projectar un vídeo de la Companyia de Dansa Pepe Hevia inspirada en la seva obra.

Especialment per a commemorar aquest dia, la pintora va realitzat un gravat en edició limitada.

    

Aquest homenatge ha estat el punt de partida del Premi de Pintura Montserrat Gudiol, de caràcter anual, que organitzarà FIDEM. FIDEM, Fundació Internacional de la Dona Emprenedora- és una institució privada sense ànimde lucre, independent políticament i econòmicament. Es va fundar el 8 de març de 1997 i representa un col·lectiu important d’empresàries. FIDEM promou la creació d’empreses i el reconeixement de l’esperit emprenedor femení.

PERFIL BIOGRÀFIC I ARTÍSTIC DE MONTSERRAT GUDIOL

L’artista Montserrat Gudiol va néixer a Barcelona el 1933. Reconeguda internacionalment per la seva obra pictòrica, va rebre el Premi Sant Jordi de la Ciutat de Barcelona el 1957, quan tot just tenia 24 anys d’edat.

És membre i “medalla acadèmica” de la Reial Acadèmia Catalana de les Belles Arts Sant Jordi des del 1981, (va ser la primera dona acadèmica d’Espanya) i Creu de Sant Jordi, 1998. També podem destacar altres premis i distincions, com la “Primer Premi Fundació Inglada Guillot”, “la Clau de Barcelona” , la “Medalla d’Or del Col·legi d’Advocats de Barcelona”, “Membre i medalla del Reial Cercle Artístic de l’Institut Barcelonès d’Art”, “Senadora del Fòrum Universal de les Cultures”, “Membre de la Fundació Jaume I”, etc.

Té obres exposades en els Museus d’Art Modern de Barcelona, de Bilbao, de Madrid, de Johannesburg (a Sud-Àfrica), de San Diego (a Califòrnia), de Miami (Florida), a The Joseph Cantor Foundation (a Indianàpolis), a Flin (Michigan), en la Seu del Comitè Olímpic de Lausana, en el Museu de la Reial Acadèmia Catalana de les Belles Arts Sant Jordi i al Palau de la Generalitat (Sant Jordi) a Barcelona i en el Monastir de Montserrat (Sant Benet).

La seva obra és intimista. L’helenista Eudald Solà la definia com un art atemporal i bell. Gudiol és dona, i la major part de les seves obres són protagonitzades per figures del seu gènere.

Hi ha un important contingut de visió femenina en el seu art, que ens parla de la serenor tranquil·la del pas del temps, de la tristesa incompresa de la dona que es debat ella mateixa, de la problemàtica humana, i del misteri de l’amor que envolta l’esperit de l’ésser humà en totes les seves vessants. Les seves obres són poemes artístics carregats de silencis misteriosos, inquietants i profunds que ens conviden a una pau interior.

Els olis, els dibuixos, tota l’obra de Gudiol rebel·la una forta personalitat, una gran capacitat de treball i de lluita, alhora que una infinita tendresa de mare. Hi apareix també l’extrema problemàtica dels sers humans, de qualsevol ser humà. És la constatació serena i sincera que la vida és un somni d’alegria i tristesa, de dolor i de benestar, d’elements oposats que només l’amor, un amor infinit, pot conciliar.


17 Abril 2007

Montserrat Gudiol Homenaje

>> Ver también: VIDEO de la obra DELICADO ABISMO, de Cia Pepe Hevia,
visionado durante el Homenaje a Montserrat Gudiol


Colaboran:

    © 2020 - Montserrat Gudiol - Todos los derechos reservados

Homenaje
17 abril 2007

Homenaje Montserrat Gudiol 2007

 


09/06/1933 - 25/12/2015